Perscentrum

February 2014

Bitdefender en Copaco Belgium tekenen een distributieovereenkomst

Bitdefender®, verantwoordelijk voor innovatieve veiligheidsoplossingen, tekent een distributieovereenkomst met Copaco Belgium, het filiaal van de Copaco-groep dat actief is in België en Luxemburg. Copaco is een distributeur die gespecialiseerd is in IT-producten. Deze nieuwe samenwerking brengt de vermelding vanhet gehele aanbod aan veiligheidsoplossingen van Bitdefender met zich mee.

Bitdefender®, verantwoordelijk voor innovatieve veiligheidsoplossingen, tekent een distributieovereenkomst met Copaco Belgium, het filiaal van de Copaco-groep dat actief is in België en Luxemburg. Copaco is een distributeur die gespecialiseerd is in IT-producten. Deze nieuwe samenwerking brengt de vermelding vanhet gehele aanbod aan veiligheidsoplossingen van Bitdefender met zich mee.

“Bij het directe klantcontact hebben we gemerkt dat er behoefte was aan een volledig assortiment van veiligheidsoplossingen die voldoen aan de verwachtingen van de klant, vooral voor Cloud-en virtuele omgevingen. Omdat service op maat een van onze kernwaardes is, zijn we erg blij dat we Bitdefender aan onze productlijn kunnen toevoegen. De anti-malware technologieën van Bitfender behoren tot de beste op de markt. Hun Cloud Security-oplossingen bieden onze verkopers een toegevoegde waarde als het gaat om flexibiliteit op het gebied van klantenbeheer en administratie”, verklaart Luc Schulze, Directeur van Copaco Belgium.

“Dankzij onze samenwerking met Copaco, een van de belangrijkste distributeurs in België, hebben wij ons distributienetwerk kunnen uitbreiden en verrijken,” verklaart Laurent Cauwel, Country Manager bij Editions Profil – Bitdefender.“Onze doelstelling met deze samenwerking is het stimuleren en ontwikkelen van de verkoop van onze Bitfender Entreprises-oplossingen dankzij het netwerk verkopers met meerwaarde van Copaco. Bovendien maken we ons zichtbaarder in computerwinkels in Vlaanderen.”

De proactieve technologieën van Bitdefender, op detectiegebied vaak als beste beoordeeld door de grootste onafhankelijke testinstellingen, beschermen al meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd.


* * *

Over Bitdefender®
Bitdefender is de maker van een van de snelste en meest doelmatige gamma’s van internationaal gecertificeerde internetbeveiligingssoftware. Sinds 2001 bleef Bitdefender, als een pionier in de branche, bekroonde beschermingstechnologieën introduceren en ontwikkelen. Bitdefender beschermt tegenwoordig de digitale ervaringen van zo'n 400 miljoen zakelijke- en thuisgebruikers over de hele wereld.

Gerenommeerde testbureaus en wereldwijd vooraanstaande softwarerecensenten beschouwen Bitdefender als de leverancier van 's werelds meest effectieve antimalwareoplossingen. In januari 2014 heeft Bitdefender een unieke onderscheiding van AV-TEST gekregen door als allereerste gelijktijdig de categorieën "Beste beveiliging" en "Beste prestaties" te winnen. Bitdefender heeft zijn wereldwijd leidende positie bovendien onderstreept met onderscheidingen zoals "Beste antivirus 2014" en twee "Editor's Choice"-awards van PCMAG en de "2013 Editor's Choice"-award van CNET.

Bezoek ons perscentrum voor beveiligingsoplossingen voor meer informatie over de producten van Bitdefender. Bitdefender publiceert het blog HOTforSecurity met verhalen en informatie over de duistere onderwereld van internetfraude, scams en kwaadaardige software.


HotForSecurity

Bitdefender Labs

Gidsen voor beveiliging

Bitdefender-rapporten landschap internetbedreigingen

Het doel van dit verslag is het verschaffen van een compleet onderzoek van de wereld van bedreigingen. De veiligheidsdeskundigen van Bitdefender analyseren en onderzoeken de bedreigingen die er elk semester zijn grondig, waarbij ze focussen op zwakke plekken in software en exploits, verschillende soorten malware, evenals op tegenmaatregelen, preventie van cybermisdaden en handhaving van de wet. Het Rapport van de Wereld van e-bedreigingen richt zich voornamelijk op de laatste trends, maar het bevat ook feiten en gegevens over eerder onderzochte periodes, en verscheidene voorspellingen in relatie tot de komende semesters. Dit document is allereerst bedoeld voor IT & Systeem beveiligingsmanagers, Systeem- en Netwerkbeheerders, Veiligheidstechnologie-ontwikkelaars, Analisten en Onderzoekers, maar het richt zich ook op problemen die betrekking hebben op een breder publiek, zoals kleine ondernemingen of individuele gebruikers die bezorgd zijn over de veiligheid en integriteit van hun netwerken en systemen.

H2 2012 E-Threat Landscape Report - Overview

De eerste helft van het jaar speelden zero-day veiligheidslekken een belangrijke rol bij de verspreiding van malware. 'Exploit packs' waren een favoriete besmettingsroute. Een gevaarlijke zero-day exploit in de Java Runtime Environment (CVE-2012-4681) werd gedocumenteerd en er werd 'proof of concept' toegevoegd aan Metasploit. Deze informatie kwam in het openbare domein terecht nog voordat er een fix beschikbaar was gesteld.

Hierdoor waren 3 miljard computers en apparaten met Java gedurende ongeveer 48 uur vatbaar voor aanvallen van buitenaf. Een tweede exploit sloeg in september toe. Deze was gericht op Internet Explorer 9. Wanneer met succes van deze exploit gebruik werd gemaakt, kon het systeem op afstand worden gecompromitteerd door installatie van de Poison Ivy-backdoor. Beide zero-day exploits werden gebruikt in geavanceerde, aanhoudende aanvallen.

In 2012 varieerde de hoeveelheid junkmail als percentage van het totale e-mailverkeer. Aan het begin van het jaar daalde de hoeveelheid spamberichten licht, maar tegen het midden van het jaar nam de hoeveelheid spam weer gestaag toe. Volgens gegevens van het Bitdefender Antispam Lab gaf ook de tweede helft van 2012 weer een toename te zien, met kleine variaties tegen het einde van het jaar. De toename van het aantal junkmails bleef desondanks beperkt tot 5%. Circa 73% van alle wereldwijd verzonden e-mails bestond uit junkmail.

Download nu de volledige Rapport H2 2012 landschap internetbedreiging (pdf)

Download het overzicht H2 2012 De wereld van e-bedreigingen - managementsamenvatting (pdf)


Archief

2012
Nu downloaden Rapport H1 2012 landschap internetbedreiging (pdf)

2011
Nu downloaden H1 2011 Verslag van de wereld van e-bedreigingen - Algemene samenvatting (pdf)
Nu downloaden H2 2011 Verslag van de wereld van e-bedreigingen (pdf)
Nu downloaden H2 2011 Verslag van de wereld van e-bedreigingen - Algemene samenvatting (pdf)

2010
Nu downloaden H2 2010 Verslag van de wereld van e-bedreigingen - Samenvatting (pdf)
Nu downloaden H2 2010 Verslag van de wereld van e-bedreigingen (pdf)
Nu downloaden H1 2010 Verslag van de wereld van e-bedreigingen - Samenvatting (pdf)
Nu downloaden H1 2010 Verslag van de wereld van e-bedreigingen (pdf)

2009
Nu downloaden H1 2009 Bespreking Malware en Spam Samenvatting (pdf)
Nu downloaden H1 2009 Verslag van de wereld van e-bedreigingen (pdf)
Nu downloaden H2 2009 Bespreking Malware en Spam (pdf)
Nu downloaden H2 2009 Verslag van de wereld van e-bedreigingen - Samenvatting (pdf)

2008
Nu downloaden H1 2008 Verslag van de wereld van e-bedreigingen (pdf)
Nu downloaden H2 2008 Verslag van de wereld van e-bedreigingen (pdf)

Witboeken

HotForSecurity

Bitdefender Labs

Gidsen voor beveiliging

Welkom op de Bitdefender Fotogalerij

Bitdefender is de maker van de bekroonde, internationaal gecertificeerde Internet Beveiligings and Antivirus software.

Vanaf het allereerste begin in 2001 bleef Bitdefender de doelstellingen verhogen en nieuwe standaarden introduceren voor proactieve bescherming tegen dreigingen, en was zo in veel gevallen het voorbeeld op het gebied van de beste detectietechnieken voor internetveiligheid om de verspreiding van kwaadaardige bedreigingen te voorkomen.

Dankzij zijn eersteklas producten en de state of the art technologieën groeide het bedrijf snel uit tot een mondiale leider. Bitdefender maakte zijn opkomst op de internationale markt met de opening van vestigingen in het VK, de USA, Duitsland, Frankrijk en Spanje, evenals met het vestigen van strategische partnerships en een lokale aanwezigheid in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Eind 2009 beschermde Bitdefender vele miljoenen gebruikers over de hele wereld en had het bedrijf voor vertrouwd gebruik gezorgd van onze technologie met begrippen als IBM en Virgin Media via strategische partnerships.

2011 bracht een cruciale verandering in de bedrijfsfilosofie van Bitdefender, daar de organisatie een nieuwe zakelijke identiteit aannam. Het was eveneens een jaar van succes, want de klantenproducten van het bedrijf waren de eerste in jaren die als eerste keuze werden gekozen (in termen van internetveiligheid) door drie van de allerbelangrijkste onafhankelijke testorganisaties ter wereld.

Het nieuwe beeld handelt als een bindende factor tussen de roots van het bedrijf en zijn toekomst. Eén ding is ongewijzigd gebleven: het vermogen van Bitdefender om top-antivirusproducten te leveren. Bitdefender verschaft de beste antivirusproducten met gebruikmaking van dezelfde bekroonde technologie voor klanten en voor zakelijke netwerken, van de kleine onderneming direct naar de wereldomvattende onderneming, waarbij alle eindpunten worden beschermd.

De eigen technologieën van Bitdefender, gebaseerd op vernieuwende ideeën en leidende trends in de informatie-beveiligingsindustrie, worden voortdurend internationaal erkend als de beste Internetveiligheidssoftware. De onafhankelijke organisaties die onze opmerkelijke resultaten bekronen met talloze prijzen en certificaties zijn Av-Test.org, Virus Bulletin, ICSA Lab, Checkmark, PC World Top 100, om er enkele te noemen.

Bitdefender streeft ernaar de technologie voortdurend te ontwikkelen om steeds een stap voor te zijn in het bieden van de beste detectieniveaus aan onze klanten, gecombineerd met een soepel gebruik en prestatievermogen.

MERKVERHAAL

Wie zijn wij - onder het teken van de Wolf

Wie zijn wij? Wij zijn een sublieme legering van intelligentie, vermogen en wilskracht. Wij hebben de scherpe geest van de wolf en de gestroomlijnde vorm van de draak, de alertheid van de alfaman en de onverwoestbaarheid van een slangenlichaam. Wij vormen een unieke combinatie van symbolen die vechten aan de zijde van het Goede.

Half wolf. Half draak. De 'Dacian Wolf' werd door soldaten meegenomen in de strijd om hun gebied in vroeger tijden te beschermen. Het zorgde voor angst bij de tegenpartij en voor vertrouwen bij degenen die hem met zich meedroegen.

We zijn nu de dragers van dit symbool dat tijd te boven gaat. Terwijl het slagveld is veranderd, leeft de geest ervan voort. We zijn de beschermers van de nieuwe digitale wereld. We zijn ALERT, altijd waakzaam - om meer dan 400 miljoen gebruikers van over de hele wereld te beschermen met onze bekroonde technologieën.

Afgaand op zijn aanzien neemt de avatar van het Bitdefendermerk het karakter over van onze onbevreesde voorlopers. Het voegt ook een modern aspect toe aan onze historische erfenis door de kern van Bitdefender in het samenstel aan te brengen.
Bitdefender is perfect aangepast aan de vereisten die tegenwoordig nodig zijn in de strijd. Het bezit de benodigde vakkundigheid om de digitale strijd die binnen computernetwerken over de hele wereld woedt te winnen.

Het logo is een gestroomlijnde, vereenvoudigde voorstelling van de merkavatar, terwijl “AWAKE” betekent dat we altijd op onze hoede zijn en altijd paraat staan om de veiligheid van de gebruiker te garanderen.

Onze doelstelling

We zijn er om het welzijn van alle gebruikers te verdedigen, om het even op welk platform, de soort gebruiker of de omvang van de uitdaging.
We doen ons uiterste best om computergebruikers te beschermen tegen schade en te helpen het goede te laten overwinnen.
Altijd.

HotForSecurity

Bitdefender Labs

Gidsen voor beveiliging

Catalin Cosoi

Catalin Cosoi

Chief Security Strategist

Alexandru Catalin Cosoi is als Chief Security Strategist van Bitdefender verantwoordelijk voor het bevorderen van en communiceren over de technologische vooruitgang van de onderneming.

Catalin is gespecialiseerd in technieken voor de extractie en herkenning van patronen, met speciale aandacht voor neurale netwerken en clusteralgoritmen. Zijn technische prestaties hebben tot nu toe vier octrooien opgeleverd. Een reeks door hem ontwikkelde classificatietechnieken zijn inmiddels al geïmplementeerd in software van Bitdefender. Daarnaast werkt hij aan zijn promotie op het gebied van de verwerking van natuurlijke taal, een ander interessegebied.

Hij ziet 'een Nobelprijs winnen en klinisch onsterfelijk worden' als belangrijke doelen in het leven. Hij is getrouwd en hij woont in Boekarest – wanneer hij tenminste niet op reis is naar een van de uithoeken van de wereld.

Bogdan Botezatu

Bogdan Botezatu

Senior e-Threat Analyst

Bogdan Botezatu (in 1983 geboren in Roemenië) is een expert in computerbeveiliging en redacteur van HOTforSecurity.com. Hij heeft veel ervaring met computernetwerken en onderzoek ten behoeve van malwarebestrijding.

Bogdan Botezatu is Senior E-threat Analyst bij Bitdefender. Hij werkt sinds 2007 voor deze wereldwijd opererende Roemeense leverancier van innovatieve antivirusoplossingen. Hij is gespecialiseerd in cyberwarfare en malware op mobiele apparaten en sociale netwerken.

Als Senior E-threat Analyst maakte hij deel uit van de teams die Bitdefender USB Immunizer en Bitdefender Removal Tools hebben ontwikkeld. Bovendien is hij auteur van 'Malware History', een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van malware, 'Securing Wireless Networks', met tips en trucs om thuisnetwerken te beschermen tegen indringers, en 'Safe Blogging Guide', met aanbevelingen om uw blog en uw identiteit te beschermen.

Bogdan Botezatu heeft gesproken op verschillende internationale conferenties over computerbeveiliging, waaronder IPEXPO , DefCAMP en seminars zoals 'Current Methods for Combating Cybercrime', georganiseerd door IMPACT Alliance.

Voordat hij naar Bitdefender kwam, werkte hij als systeembeheerder voor de Alexandru Ioan Cuza University in Iasi, waar hij leiding gaf aan de implementatie van IT-functies voor het onderwijs.

HotForSecurity

Bitdefender Labs

Gidsen voor beveiliging

Wie vraagt u? Hieronder vindt u een lijst met al onze media-vertegenwoordigers die voor u klaar staan om op al uw mogelijke vragen te antwoorden.
Catalin Cosoi
Chief Security Strategist
Head of Communications
+40 212 063 470
publicrelations[at]bitdefender[dot]comAndrei Taflan
Global PR Manager
+40 212 063 470
publicrelations[at]bitdefender[dot]com


HotForSecurity

Bitdefender Labs

Gidsen voor beveiliging